Oden’s Extreme Kola

 
«Jeg kan trygt anbefale denne snusen»

Jeg hadde mine tvil da jeg skulle teste ut en snus som baserer seg på lukt av Coca Cola å tenkte at det umulig kunne være en god kombinasjon. Der tok jeg feil! Med engang man åpner boksen kjenner man en relativ sterk lukt av Cola. Tar man en skikkelig magedrag kjenner man det river i nesen. Oden’s Extreme Kola har egentlig det jeg liker med snus som har høyt nikotininnhold, den gir en varmhetsfølelse og ikke den kalde svien jeg har opplevd ved testing av annen sterk snus.

Ved flere anledninger har jeg latt noen av kompisene mine smake, jeg ville ha en bekreftelse på at dette er en god snus og ikke en man blir lei etter en kort periode. Vi er alle enige om at dette er en snus vi kunne brukt mye av uten hverken å bli sår eller lei.

Den intense Cola lukten man kjenner blir god og mild når man får lagt den inn. Det er ikke en smak som overdøver de andre smakene og man kjenner et hint av både karamell og kanel. Dette understreker som nevnt tidligere den varmhetsfølelsen. Pågrunn av styrken kjenner man innen 30 sekunder at nikotinet gjør sitt inntog. Posene er relativt fuktige, noe som gjør at man kjenner smakene raskt, men likevel føler man ikke at snusen renner. Jeg har gjerne en pris inne mellom 30 – 60 minutter, denne beholder mye av smaken sin helt opp mot timen.

En annen finesse jeg likte godt med Odens Extreme Kola var selve lokket man legger brukte poser i. Det var hengslet på slik at den kan åpnes og lukkes uten at den taes helt av.

Jeg kan trygt anbefale denne snusen videre og kanskje bør akkurat denne snusen være din introduksjon til snus med høyt nikotininnhold.

Min vurdering 7 av 10.

Posted in: Odens snusTags:
, , , ,

Nick and Johnny Americana

«definitivt en snus som passer til alle anledninger»

Da var dagen kommet. Det var ikke hvilken som helst dag. Det var slutten på en lang arbeidsuke og fredag! Like viktig var det når jeg åpnet postkassen og oppdaget at det lå en boks Nick and Johnny Americana for test.

Jeg tok det nesten litt høytideligt og bestemte meg for å vente til fredagstacoen var fortært og ungene i seng. Jeg skulle virkelig fokusere og kjenne etter hvilke smaker som åpenbarte seg. Til og med ungene merket at far var ivrig med å få de i seng denne kvelden.

Da roen hadde senket seg plantet jeg meg dypt ned i godstolen med boksen i hånden. Jeg har egentlig et eget rituale når jeg åpner snusbokser, men denne bare rev jeg lokket av og stakk nesen inn. Jeg kjente umiddelbart noe jeg trodde var en blanding av kanel og chilli, men etter å ha lest meg opp så var det nok riktig at det var kanel og kirsebær som var hovedsmakene.

Jeg var litt skeptisk når det stod ″xtra strong″ på boksen, men det var ingenting å frykte. Nesten umiddelbart etter at den var plassert føltes det som dette var den snusen jeg har alltid brukt og nikotinet hjalp umiddelbart til å få på plass fredagspulsen. Smakene passet godt sammen og den fant seg godt til rette. Enda posene ikke var helt tørre opplevde jeg ikke at den rant noe og den gode smaken av kanel og kirsebær fikk man hver gang man rørte den med tungen. Det at posene ikke er helt tørre hjalp veldig til å frigi alle smakene på et tidlig tidspunkt. Tidligere når jeg har smakt andre typer fra Nick and Johnny har de etter mitt syn, de smakene som var tilsatt, vært alt for tydelig. Dette har ført til at jeg fort ble lei og ikke klarte å ha snusen inne mer en kort tid om gangen. Med Americana har de truffet veldig godt med både smakene og styrken de avgir.

Jeg fikk lagt godstolen godt bak og jeg lukket øynene mens jeg hørte gullrekka passere påTV’en i bakgrunnen. Fredagen føltes komplett. Jeg hadde den inne i nesten to timer uten at jeg merket noe ubehag med det.

Jeg brukte opp boksen gjennom helgen og fikk umiddelbart et savn når den var tom. Nick and Johnny Americana er definitivt en snus som passer til alle anledninger og en jeg vil legge inn i min portefølje å ta frem i tiden fremover.

Min vurdering er
/ Tor Erik

Posted in: Nick & JohnnyTags:
, , , ,

OMNI Peppermint Extra Sterk – All Hvit Porsjon

«minner mer om en god tyggegummi»

Omni peppermint er en ekstra sterk snus med kun hvit tobakk. Mini-porsjonene på 0.4g/pose er svært diskré, og lite synlige for andre. Både lukt og smak er god, men inntrykket jeg sitter igjen med lever ikke opp til forventnigene.

Snusboksen er pyntet med friske etiketter, og gir store forventninger. Innsiden av boksen er derimot ikke like overbevisende. De små, tørre posene føles som kaffefilter, og innholdet er knust tørt. Det lukter friskt, men føles feil.

Etter omtrent 15 minutter merker jeg at nikotinsuget gir seg, men effekten er svak og kortvarig. Porsjonen er liten og innholdsfattig, og finner ikke sin plass under leppa. Snus-opplevelsen er svak, og den lille posen gjør meg stadig mer oppmerksom på at noe ligger under leppa. Svært diskré for andre, men det er umulig å ignorere den.

Omni Peppermint Xtra Strong smaker godt og naturlig, men kan virke overdøvende for effekten. Snusen gir masse smak allerede etter 20 minutter, og blir bare mer og mer fyldig med tiden. Opplevelsen minner mer om en god tyggegummi enn en god snus.

Etter 30-45 minutter bestemmer jeg meg for at nok er nok, og tar den ut.
Dessverre skuffer snusen.

Karakter:

Smaken er god og naturlig, men effekten er svak og posen ligger ikke godt i leppa. Kan anbefales for deg som er ny med snus.

Posted in: Omni SnusTags:
, , , , ,

General Løs

«det er smaken av lykke»

De to viktigste dagene i livet ditt er dagen du ble født, og dagen du oppdager General løs!

Mitt første møte med snus var akkurat denne og ser man bort fra kaldsvetting, stjerner og følelsen av feiling første gangen. Ingen sammenligning forøvrig, oppdager man nytelsen en pris General løs gir deg.

For å understreke ytterligere kunne jeg dratt på med sammenligninger og klisjeer at hver gang er som den første vårsolen, mestringsfølelsen ved å gjennomføre et satt mål, den første snøen etter man fikk nytt akebrett til jul. Dette skal jeg altså ikke bruke tid på, det blir bare urettferdig mot snus generelt.

Den velkjente smaken slår inn nesten umiddelbart etter at den er plassert trygt under leppen. Jeg har faktisk vanskelig for å beskrive hva den smaker, annet en at det er smaken av lykke. Hadde noen sagt at det er kombinasjonen bergamott, te og tørket gress som løser verdensproblemer hadde jeg hatt mine tvil. En pris kan lett holdes over to timer, men vanlig brukstid for min del er mellom 30-60 minutter.

General løs passer best rett etter man har stått opp, etter hvilket som helst måltid, kaffepauser, en god film, etter fysisk fostring, på jobb, under ferie, den passer når som helst, hvor som helst.

Nå er jeg hverken ansatt eller mottar noen form for støtte fra Swedish Match, men for min smak er det ingen snus som er i nærheten av å kunne måle seg. Etter snart tyve år med snus kan jeg med hånden på hjertet si at dette er min 

Posted in: General snusTags:
, , , , , , ,

Møt Tor Erik

«jeg Bruker tomme snusbokser som markboks når man er på fisking»

Navn: Tor Erik Moan
Alder: 33

Nasjonalitet: Norsk

Hobbyer: Glad I friluftsliv, enten å være ute på jakt med kompisene eller være ute med barna. Følger med på fotball, RBK patriot.

Favorite Snus: General Løs. Det er den snusen jeg har vokst opp med og den eneste jeg ikke går lei etter lengre tids bruk.
Jeg elsker måten den får pulsen til å senke seg i en hektisk hverdag samt at det meste av utfordringer kan løses hvis man tar seg en snus og tenker litt over ting. Det sies at man kan ikke måle lykke, men jeg vil påstå jeg kommer ganske nærme ved å innta en general løs etter en god middag mens man lar roen senke seg.

Min første snus-opplevelse: Sammen med en kamerat stjal vi snus fra min far. Vi løp til skogs før vi turte å legge den inn. Vi hadde aldri prøvd tidliger og vi fikk oss litt av en karusell. Jeg husker vi lå rett ut på marken og bare stirret opp i himmelen. Det var en følelse vi aldri hadde opplevd tidligere og et av de sterkeste minnene fra tenårene. Vi var begge nettopp fylt tretten år.

Beste Life-hack: Bruker tomme snusbokser som markboks når man er på fisking

 

Favoritt quote: “Vi får være som vi er når vi ikke vart som vi skulle”

Posted in: General snus, Møt våre snus medlemmerTags:
, , , , ,

Skruf Myntablad Slim White

«minner en tanke om mint-sensasjonen i en mojito»

Skruf Myntablad Slim White

I dag skal jeg skrive om min favorittsnus, Skruf Myntablad. Jeg har vært trofast til den helt siden den nådde butikkhyllene for litt mer enn et år siden. Etter å ha prøvd mer enn 100 forskjellige typer snus endte jeg opp med den forsiktige Skruf Myntablad.

Fordi det er nettopp det den er. Forsiktig, rolig, behagelig. Fra det øyeblikket du åpner boksen, til du er ferdig med den, vil den ikke vekke noen sterke følelser, men opptre veldig beroligende.

Det første som treffer deg er den utradisjonelle emballasjen. Lys boks, med hvite papir-klistremerker, med et innbydende, grønt myntesymbol. Deretter, når du åpner boksen blir du truffet av en svært mild, men naturlig lukt av mint. Smaksatt av ekte mynteblader, og det merkes godt på både lukt og smak. Smaken, som kan kjennes etter litt ca. min, er like frisk og behagelig som lukten, og minner en tanke om mint-sensasjonen i en mojito.
I motsetning til de aller fleste andre mint-snus, fremstår myntablad som en snus som er mer naturlig fremstilt.

Myntablad er en slim white snus, og porsjonen legger seg perfekt under leppa. Porsjonen er myk, og det er enkelt å fordele snusen jevnt i den. Snusen varer vanligvis mellom 1 og 2 timer, og gir en jevn effekt. Da snusen er styrke 2 av 4, kommer det ikke tydelig fram når nikotinet kicker inn, men den gir en behagelig og jevn effekt fra du legger den under leppa og helt til du tar den ut.

På en skala fra 1 til 10, vil jeg rangere Skruf Myntablad som en 9+. Den har en fantastisk lukt og smak, porsjonen er akkurat passe stor og den gir en langvarig, jevn effekt, men det jeg savner er at den kunne vært en tanke sterkere. Da jeg bruker snusen hele tiden, hender det at jeg får lyst på noe som gir mer effekt.

/ Eivind

Posted in: Skruf snusTags:
, , , , ,

Møt Eivind

«Jeg elsker å bruke fantasien og kreativiteten min til å kombinere ulike smaker»

Navn: Eivind Thu
Alder: 18 år
Nasjonalitet: Norsk

Hobbyer: På fritiden lager jeg mye mat. Jeg elsker å bruke fantasien og kreativiteten min til å kombinere ulike smaker, og ikke minst å servere maten til venner.
Jeg er også veldig glad i bil, både «roadtrips» med venner, og å skru/fikse på egen bil. Jeg følger mye med på youtube videoer om bil og hvordan å fikse ting.
Snus er for meg også blitt en hobby, ikke bare en avhengighet. Det å se på videoer om snus, prøve ulike smaker og å skrive om snus interesserer meg utrolig mye, og jeg tar vare på alle de forskjellige snusboksene jeg kjøper.

Fovorittsnus:
Skruf Myntablad Slim White
– Etter å ha prøvd over 100 forskjellige typer snus, er Skruf Myntablad
den som har gitt meg aller best inntrykk. Det jeg liker mest med snusen
er at den er utrolig behagelig på alle mulige måter. Perfekt fit under
leppa, utrolig frisk og naturlig smak, og den varer i opptil 2 timer.

The Lab 06 – Slim Portion
– The Lab 06 er den snusen jeg bruker mest når jeg ikke bruker Skruf
myntablad. Den robuste smaken og styrken er perfekt etter et måltid og
gir “det lille ekstra” som myntablad ikke gir.

Skruf – Original Portion
– Skruf Original er nydelig sammensatt, og hele munnen fylles med god
aroma og smak. Fyldig, men samtidig let, og god fit under leppa.
Rett og slett fantastisk!

Min første snus-opplevelse: General Løs og Skruf Stark White

Beste Life-hack: Bruk snusboks som flaskeåpner

Favoritt quote: «Only dead fish go with the flow»

Posted in: Møt våre snus medlemmerTags:
, , , , , , , , , , , , ,

Offroad X Arctic Xplorer White Dry

 

 «en av verdens sterkeste snus»

Offroad X Arctic Xplorer White Dry er den nyeste tilslaget i den populære Offroad familien av snusmerker. Det er en ekstra sterk snus, med en mint og mentol smak. Styrken er heidundrende 45mg nikotin per gram snus. Med dette er X Arctic Xplorer den klart sterkeste oppføringen i Offroad familien. Hver porsjon av X Arctic Xplorer inneholder 65 gram snus, med totalt 9,75 gram per boks, noe som gjør hver porsjon veier ca. 29.25mg nikotin per porsjon.

Når jeg åpnet min snusboks med X Arctic Xplorer, ble jeg møtt av med en aroma av frisk mynte og menthol, med bare et snev av «toasted» tobakk i bakgrunnen. På grunn av tørrheten i X Arctic Xplorer snusporsjonen, tok det noen minutter før mintsmaken begynte å sette inn. Men, nesten umiddelbart begynte jeg å kjenne smaken av den kjølende mentolen, og det var veldig godt, siden jeg er en stor fan av mentol. Smaken minnet meg ganske mye Thunder X, bortsett fra mye tørrere, så det tok litt lengre tid for at smaken skulle komme helt. Takke være tørrheten på snusporsjonen, så opplevde jeg ikke drypp før etter ca. femti minutter, og selv da var det ikke mye drypp. Mentolsmaken begynte å avta etter rundt ti minutter, og den søte mintsmaken varte i omtrent tjuefem minutter før man begynner å kjenne en salt tobakkssmak.

Materiale i snusporsjonen brukes det samme materiale som finnes i resten av Offroad familien, og snusporsjonen passer godt i munnen min, uten noen problemer. Videre, så er snusporsjonen ganske tørr, og dette gjør den langvarig, men med en mer gradvis nikotinutgivelse. Generelt så begynte jeg å føle et nikotinkikk etter noen minutter, og etter fem minutter ble jeg møtt med en kraftig buzz som varte i rundt tretti minutter før den avtok. I gjennomsnitt, så fjerner jeg snusporsjonen etter rundt femtiminutter, da smaken begynner å bli nesten helt borte.

Som en helhet, må jeg si at jeg likte Offroad X Arctic Xplorer ganske godt, spesielt om kvelden mens man slapper av etter et stort måltid (da jeg kjenner at snus med høyere nikotininnhold, har en tendens til å gjøre meg trøtt). Kos deg med din snus. Snus.com

Posted in: Offroad snusTags:
, , , , , , , , , ,

Jakobsson’s Melon Stark Slim Portion

«en naturlig deilig smak av fruktsmak»

Jakobssons Melon Slim er produsert av Gotlandssnus i Sverige, og er en av flere med navnet Jakobssons. Denne snusen er en sterk porsjonssnus, med en velsmakende melon smak. I det siste har jeg anmeldt (og nyter) Jakobsson sin Melon sterk, så jeg var ganske spent på å få tak i en boks med Slim variant.

Etter å ha åpnet snusboksen, ble jeg møtt med en sterk aroma av søt melon, og den var svært innbydende. Etter å ha prøvd noen porsjoner, la jeg merke til at – til tross for hvit porsjon, kom melonsmaken på ganske raskt. Melonsmaken minnet meg litt om søt honningdugg med hint av honningmelon, og jeg var ikke i stand til å smake noen tobakkssmak før tjuefem minutter, når melonsmaken begynte å avta. Det som var så fint med denne smaken, var at den hadde veldig naturlig smak, og ikke altfor søt, som noen fruktsmakmerker har en tendens til å være. Fra tretti minutter og utover, kjente jeg smaken av en liten bit av myk tobakk, som ble stadig mer salt, før jeg fjernet snusporsjonen etter ca. en time.

Porsjonen var lang og slank, noe som gjør den til en komfortabel passform i munnen, mens veldig diskret på samme tid. Snusporsjonen er tørr (men ikke altfor mye), og dette gjør at nikotin kikket kommer litt langsommere og jevnere enn vanlige porsjoner. Jeg fant ut at snus porsjonen var ganske sterk, og etter ca. fem minutter hadde jeg en fin buzz, som varte i tjuefem minutter, før en sakte nedtrapping. Jeg begynte å kjenne drypp etter ca. førti minutter, og jeg fjernet porsjonen etter en time.

Samlet sett, så har Jakobsson sin Jakobssons Melon Slim en deilig smak av fruktsmak, og jeg setter pris på den naturlige melonsmaken, samt tobakkssmak som utvikler seg etterpå. Jeg kan absolutt se meg selv legge Melon Slim til min daglige rotasjon, og jeg anbefaler Melon Stark Slim til de som liker fruktsmak i sin snus. Melon Stark Slim en fin snus å bruke etter en god middag, og jeg synes at den passet spesielt godt til en melon likører som Midori.

Posted in: Jakobssons snusTags:
, , , , , , , , ,

Epok Lime Slim

«min favorittsnus aromaer noensinne»

Epok introdusert tidligere i 2015 som en velsmakende snus. En snusporsjon av Epok Lime Slim White har en gjennomsnittlig styrke. I likhet med resten av Epok familien, har den en ren og hvit farge, takket være en spesiell miljøvennlig renseprosess.

Etter å ha åpnet min snusboks, ble jeg møtt med en ganske mild og veldig naturlig lime aroma, og ikke mye annet. Jeg må si at – dette er en av min favorittsnus aromaer noensinne. Minner meg om lukten av ferske lime. Når jeg prøvde en porsjon, la jeg merke til Lime smaken nesten med en gang, og den var en smule syrlig, og ikke så veldig søt. Dessverre så avtar Limesmaken ved femten minutter, og etterpå går smaken sakte over til saltaktig smak, med et lite snev av urtetobakkssmak. Selv om jeg absolutt elsker limesmaken, la jeg imidlertid merke til at aromaen (og smaken) har en tendens til å avta raskt når du har åpnet snusboksen. For best resultat, anbefaler jeg å kjøle ned snusboksen før du åpner den, og deretter fullføre den innen et par dager, for å kunne nyte en sterkest mulig smak lengst mulig.

Snusporsjonen til Epok Lime Slim, er ganske myk, og den er også lang og slank som gjør den behagelig å ha i munnen, samtidig som den er diskret. Jeg fant ut at porsjonene var ganske fuktig, og jeg begynte å føle nikotinkikket i løpet av tre minutter, og det varte i omtrent en halv time før den begynte å bli svakere. Jeg opplevde svært lite drypp.

Som en helhet, kan jeg si at Epok Lime Slim er definitivt en av min favoritter fra Epok familien, og jeg må si at den forfriskende lime smaken, er en av mine favorittsmaker når det gjelder fruktsnuser av all tid. Jeg anbefaler å prøve Epok Lime Slim hvis du er en fan av fruktsmak i din snus, og med en subtil, men likevel naturlig smak. Jeg finner at Lime Slim passer godt med hvete øl og Mojitos, og det er garantert forfriskende etter et godt måltid.

Posted in: Epok snusTags:
, , , , , , ,

ADVARSEL: Denne tobakksvaren kan være helseskadelig og er avhengighetsskapende.