Offroad X Arctic Xplorer White Dry

 

«en av verdens sterkeste snus»

Offroad X Arctic Xplorer White Dry er den nyeste tilslaget i den populære Offroad familien av snusmerker. Det er en ekstra sterk snus, med en mint og mentol smak. Styrken er heidundrende 45mg nikotin per gram snus. Med dette er X Arctic Xplorer den klart sterkeste oppføringen i Offroad familien. Hver porsjon av X Arctic Xplorer inneholder 65 gram snus, med totalt 9,75 gram per boks, noe som gjør hver porsjon veier ca. 29.25mg nikotin per porsjon.

Når jeg åpnet min snusboks med X Arctic Xplorer, ble jeg møtt av med en aroma av frisk mynte og menthol, med bare et snev av «toasted» tobakk i bakgrunnen. På grunn av tørrheten i X Arctic Xplorer snusporsjonen, tok det noen minutter før mintsmaken begynte å sette inn. Men, nesten umiddelbart begynte jeg å kjenne smaken av den kjølende mentolen, og det var veldig godt, siden jeg er en stor fan av mentol. Smaken minnet meg ganske mye Thunder X, bortsett fra mye tørrere, så det tok litt lengre tid for at smaken skulle komme helt. Takke være tørrheten på snusporsjonen, så opplevde jeg ikke drypp før etter ca. femti minutter, og selv da var det ikke mye drypp. Mentolsmaken begynte å avta etter rundt ti minutter, og den søte mintsmaken varte i omtrent tjuefem minutter før man begynner å kjenne en salt tobakkssmak.

Materiale i snusporsjonen brukes det samme materiale som finnes i resten av Offroad familien, og snusporsjonen passer godt i munnen min, uten noen problemer. Videre, så er snusporsjonen ganske tørr, og dette gjør den langvarig, men med en mer gradvis nikotinutgivelse. Generelt så begynte jeg å føle et nikotinkikk etter noen minutter, og etter fem minutter ble jeg møtt med en kraftig buzz som varte i rundt tretti minutter før den avtok. I gjennomsnitt, så fjerner jeg snusporsjonen etter rundt femtiminutter, da smaken begynner å bli nesten helt borte.

Som en helhet, må jeg si at jeg likte Offroad X Arctic Xplorer ganske godt, spesielt om kvelden mens man slapper av etter et stort måltid (da jeg kjenner at snus med høyere nikotininnhold, har en tendens til å gjøre meg trøtt). Kos deg med din snus. Snus.com

Posted in: Offroad snusTags:
, , , , , , , , , ,

Jakobsson’s Melon Stark Slim Portion

«en naturlig deilig smak av fruktsmak»

Jakobssons Melon Slim er produsert av Gotlandssnus i Sverige, og er en av flere med navnet Jakobssons. Denne snusen er en sterk porsjonssnus, med en velsmakende melon smak. I det siste har jeg anmeldt (og nyter) Jakobsson sin Melon sterk, så jeg var ganske spent på å få tak i en boks med Slim variant.

Etter å ha åpnet snusboksen, ble jeg møtt med en sterk aroma av søt melon, og den var svært innbydende. Etter å ha prøvd noen porsjoner, la jeg merke til at – til tross for hvit porsjon, kom melonsmaken på ganske raskt. Melonsmaken minnet meg litt om søt honningdugg med hint av honningmelon, og jeg var ikke i stand til å smake noen tobakkssmak før tjuefem minutter, når melonsmaken begynte å avta. Det som var så fint med denne smaken, var at den hadde veldig naturlig smak, og ikke altfor søt, som noen fruktsmakmerker har en tendens til å være. Fra tretti minutter og utover, kjente jeg smaken av en liten bit av myk tobakk, som ble stadig mer salt, før jeg fjernet snusporsjonen etter ca. en time.

Porsjonen var lang og slank, noe som gjør den til en komfortabel passform i munnen, mens veldig diskret på samme tid. Snusporsjonen er tørr (men ikke altfor mye), og dette gjør at nikotin kikket kommer litt langsommere og jevnere enn vanlige porsjoner. Jeg fant ut at snus porsjonen var ganske sterk, og etter ca. fem minutter hadde jeg en fin buzz, som varte i tjuefem minutter, før en sakte nedtrapping. Jeg begynte å kjenne drypp etter ca. førti minutter, og jeg fjernet porsjonen etter en time.

Samlet sett, så har Jakobsson sin Jakobssons Melon Slim en deilig smak av fruktsmak, og jeg setter pris på den naturlige melonsmaken, samt tobakkssmak som utvikler seg etterpå. Jeg kan absolutt se meg selv legge Melon Slim til min daglige rotasjon, og jeg anbefaler Melon Stark Slim til de som liker fruktsmak i sin snus. Melon Stark Slim en fin snus å bruke etter en god middag, og jeg synes at den passet spesielt godt til en melon likører som Midori.

Posted in: Jakobssons snusTags:
, , , , , , , , ,

Epok Lime Slim

«min favorittsnus aromaer noensinne»

Epok introdusert tidligere i 2015 som en velsmakende snus. En snusporsjon av Epok Lime Slim White har en gjennomsnittlig styrke. I likhet med resten av Epok familien, har den en ren og hvit farge, takket være en spesiell miljøvennlig renseprosess.

Etter å ha åpnet min snusboks, ble jeg møtt med en ganske mild og veldig naturlig lime aroma, og ikke mye annet. Jeg må si at – dette er en av min favorittsnus aromaer noensinne. Minner meg om lukten av ferske lime. Når jeg prøvde en porsjon, la jeg merke til Lime smaken nesten med en gang, og den var en smule syrlig, og ikke så veldig søt. Dessverre så avtar Limesmaken ved femten minutter, og etterpå går smaken sakte over til saltaktig smak, med et lite snev av urtetobakkssmak. Selv om jeg absolutt elsker limesmaken, la jeg imidlertid merke til at aromaen (og smaken) har en tendens til å avta raskt når du har åpnet snusboksen. For best resultat, anbefaler jeg å kjøle ned snusboksen før du åpner den, og deretter fullføre den innen et par dager, for å kunne nyte en sterkest mulig smak lengst mulig.

Snusporsjonen til Epok Lime Slim, er ganske myk, og den er også lang og slank som gjør den behagelig å ha i munnen, samtidig som den er diskret. Jeg fant ut at porsjonene var ganske fuktig, og jeg begynte å føle nikotinkikket i løpet av tre minutter, og det varte i omtrent en halv time før den begynte å bli svakere. Jeg opplevde svært lite drypp.

Som en helhet, kan jeg si at Epok Lime Slim er definitivt en av min favoritter fra Epok familien, og jeg må si at den forfriskende lime smaken, er en av mine favorittsmaker når det gjelder fruktsnuser av all tid. Jeg anbefaler å prøve Epok Lime Slim hvis du er en fan av fruktsmak i din snus, og med en subtil, men likevel naturlig smak. Jeg finner at Lime Slim passer godt med hvete øl og Mojitos, og det er garantert forfriskende etter et godt måltid.

Posted in: Epok snusTags:
, , , , , , ,

Epok Melon Slim White

«en miljøvennlig renseprosess, som omdanner snusen fra brun til ren hvit»

Epok er som sakt – en nydelig og mild snus. Epok Melon Slim White er en interessant snus, da de tar i bruk en miljøvennlig renseprosess, som omdanner snusen fra brun til nesten ren hvit. Jeg har prøvd et par forskjellige typer Epok (inkludert Mint Slim og Blåbær), så langt sitter jeg igjen med blandede følelser, og nå ser jeg frem til å prøve en Melonsmak, for å se hvordan den er, sammenlignet med andre snustyper med melonsmaker som jeg har prøvd.

Umiddelbart etter at jeg åpnet min snusboks med Melon Slim, kjente jeg en subtil, men behagelig søt melonaroma, og det minnet meg om en krysning mellom honningdugg og vannmelon. Etter å ha prøvd en snusporsjon, merket jeg snart en forfriskende (men mild) smak av melon. Som resten av Epok familien, bruker Melon Slim xylitol som søtningsmiddel (samme type som finnes i de fleste merker av tyggegummi). Jeg fant ut at selv om melon smaken ikke var altfor søt (dette har bidratt til å redusere drypp og man kan holde snusporsjonen lenger i munnen), jeg synes denne var svært dempet i forhold til andre melonsmaker. Jeg kjente ikke så mye til tobakkssmaken, og etter ca. tjue minutter, ble melonsmaken svakere, og erstattet av en salt smak.

Snusporsjonen er lang og slank, og jeg synes at materialet er veldig myk og behagelig under leppen, og samtidig er den svært diskret samtidig. De var også moderat fuktig, og etter tretti sekunder begynte jeg å føle en behagelig nikotinkikk, som varte i ca. tretti minutter. En ting som jeg spesielt liker med denne Melon Slim porsjonen (samt resten av Epok familien), er renseprosessen. Noen ganger pleier jeg å sovne med en del i, og med andre snusporsjoner, kan jeg finne snusflekker på putevaret, og laken (selv om flekkene kommer ut i vask).

Total, jeg likte Epok Melon Slim smaken, men jeg fant melon smaken til å være litt på den svake siden for min smak, og jeg foretrekker helst smaken av Jakobsson sin Melon. Min erfaring, Melon Slim passer godt til likører med melonsmak, samt urte-te med frukt.

Posted in: Epok snusTags:
, , , , , , ,

General G3 Strong Mint Super Slim

«En ultratynn snus med mintsmak»

General G3 Strong Mint Super Slim er en snus med mintsmak, i en ultratynn porsjonspose. Selv om jeg ikke er den største fan av snus med myntesmaker, er jeg en stor General fan. Derfor var jeg veldig spent på å se hvordan G3 Strong Mint ville fremtone seg.

Etter å ha åpnet snusboksen, kjente jeg umiddelbart en sterk aroma av peppermynte, blandet med hint av vintergrønn aroma, og ikke så mye annet. Når jeg hadde lagt inn en porsjon i munnen, begynte jeg å kjenne de to myntesmakene, og fant ut at de var veldig naturlige smaker og sødmen (som er en god ting, noen myntemerker kan være litt for søte for min smak). Etter tjue minutter begynte jeg å merke et hint av den klassiske smaken av General tobakk, og det blandet sammen med mynte, og etter ca. førti minutter ble den for sterk.

Jeg fant materialet i snusposen til å være veldig myk, og den superslanke porsjonsformen er definitivt interessant. Porsjonsposen er svært lang og tynn, og måtte nesten vikle den rundt i overleppen for å skape en diskret effekt, og likevel få maksimal smak. Porsjonsposen hadde bare et snev av fukt, og i løpet av få minutter begynte jeg å oppleve et ganske sterkt nikotinkikk, som jeg syntes å være veldig deilig. Jeg fant også at porsjonsposen produserer et lite drypp, og som er et resultat i at jeg beholdt den i litt over en time, før jeg tar den ut på grunn av den svekkede smaken.

Som en helhet, må jeg si at jeg var ganske imponert over G3 Strong Mint Super Slim. Den har en fin smak av naturlig mynte, Super Slim porsjonene var svært komfortable og var i stand til å la smakene passere gjennom, og det produseres lite drypp. Hvis du er en fan av mynte dominerende snusmerker, er det vært å prøve en G3 Strong Mint.

Posted in: General snusTags:
, , , , , , , , ,

Den nye Thunder X Porsjon

«den sterkeste snusen på markedet»

Sterk er den, med heidundrende 45mg, og derfor kan man kalle Thunder X Porsjon den sterkeste snusen på markedet. Man kan lese seg frem til hvordan produsenten klarer å få dette til, men kort fortalt er en høyere andel av tobakksblader til stilkene enn hva det finnes i de fleste andre merker av snus (tobakk blader inneholder vist høyere mengde av nikotin enn i stilken). På grunn av den ekstremt høye nikotininnhold, anbefaler jeg Thunder X bare for dem som er vant til sterkere produkter.

Når jeg åpnet min boks med Thunder X, begynte jeg å merke en god aroma av søt mynte, og i tillegg en avkjølende følelse av mentol. Når jeg legger en porsjon i munnen, kjenner jeg umiddelbart smaken av mentol, og den skapte en behagelig dempende effekt. Etter noen få minutter, så begynte jeg å merke en søt mint smak, som komplettert mentolen, og de to smakene varte overraskende lenge. Etter ca. ti minutter, begynte jeg å legge merke hint av tobakk i bakgrunnen, men mintsmaken fortsatte å være i forgrunnen.

Porsjonsposene er i standardmaterialet som finnes i de andre Thunder variantene. Snusposen var ganske fuktig, noe som gjorde at jeg følte styrken i løpet av et minutt. Jeg har vanligvis snusporsjonen i ca. femten minutter, før jeg kjenner at den begynner å bli veldig sterk i forhold til de med vanlige styrke, som jeg er vant til. Jeg la ikke merke til mye drypp med Thunder X porsjon, men jeg har ikke testet å ha snusporsjonen i munnen så lenge som tjuefem minutter ennå.

Som en helhet, jeg fant Thunder X Portion til å være svært fornøyelig. Den har en fin mint og mentolsmak, og det høye nikotininnhold vil tilfredsstille de som leter etter noe som virkelig vil kjenne en «punch». Siden det høye nikotininnholdet i snusen, har en tendens til å gjøre meg trøtt, finner jeg allikevel at Thunder X er en forfriskende godbit etter et stort måltid, eller som en kveldsdrink før sengetid.

Posted in: Thunder snusTags:
, , , , , , , ,

Oden Double Mint Extreme

«en forfriskende snus til å bruke mens du slapper av før sengetid»

Oden Double Mint Extreme er som navnet sier, en snus med en mintsmak, som har et meget sterkt nikotinspark. Men, dette er Oden Extreme kjent for, og på grunn av det høye nikotininnholdet anbefaler jeg dette til de mest erfarne snusveteranene, som tåler en punch, mens andre må gå litt forsiktig frem.

En liten stund etter at jeg satte en pris, begynte jeg å føle den kjølende mentolen, sammen med en sterk prikking under leppen fra det høye nikotininnhold. Den avkjølende følelsen varte i noen minutter, og ble raskt fulgt av en naturlig peppermyntesmak. Den kjølende følelsen og peppermyntesmaken var ganske underholdende, og jeg har også funnet ut at det førte til en annen behagelig miks av følelser. Peppermyntesmaken var litt søt, men også naturlig. Når jeg ble vant til det sterke nikotininnholdet, fant jeg ut at peppermyntesmaken varte i lang tid før den begynner å avta etter rundt tretti minutter. Etter at peppermyntesmaken begynte å avta, ble den akkompagnert av hint av ristet tobakk, som minnet meg om vanlig Oden.

Produsenten har brukt det vanlige materiale i snusposen, og den er helt tørr, selv for en hvit snus. Nikotinkikket begynner etter rundt fem minutter, og det tar deretter noen minutter før den når full styrke. Det sterke nikotinkikket setter ganske raskt inn. Vanligvis spinner hode rundt etter tjue minutter, da jeg normalt bruker vanlige snusstyrke.

Normalt begynner det å dryppe etter rundt tretti minutter på grunn av den søte mint smaken, og vanligvis fjerner jeg snusporsjonen etter rundt førti minutter, da jeg syntes at den begynner å bli ganske sterk.

Oppsummert er Oden Double Mint Extreme White en velsmakende mint snus, som er pakket inn i en kraftig form av nikotininnhold. De som er vant til høye nikotin må mer enn gjerne bruke denne, hvis de er på utkikk etter en fin mintsnus. Siden snus med et høyt nikotininnhold har en tendens til å gjøre meg trøtt, fant jeg ut at Double Mint Extreme var en forfriskende snus til å bruke mens du slapper av før sengetid.

Posted in: Odens snusTags:
, , , , , , ,

Snus blander Conny Andersson har utformet en Whiskysnus «Kardus Highland Single Cut»

«smak av single malt whisky fra det skotske høylandet»

Snus blander Conny Andersson har utformet en Whiskysnus «Kardus Highland Single Cut», som er en tobakksdominerende snus, som har en smak av single malt whisky fra det skotske høylandet.

Det er lagt stor vekt på kvaliteten, og denne snusboksen består av 100% tobakk Lamina (i motsetning til å bruke en blanding av Lamina og stilker som de fleste andre merker gjør). Den inneholder seks forskjellige tobakkstyper, som er hentet fra hele verden for å gi den en unik smak.

Men til tross for navnet, er Crafted Kardus svært lik andre Crafted Whisky snus med det faktum at det er en «single cut» løssnus.

Likheten til Crafted Snus Whisky, er at Highland Single Cut sin smak, er påvirket av den rike og varierte tobakksblanding som brukes. Disse tobakker bestå av «Green River» og Lattakia (dette er Amish tobakk fra Pennsylvania i USA), «Kurnool» tobakk fra India, «Mata Norte» (tobakk fra Brasil med en søt og intens smak), Spansk tobakk, og Guatemalanske tobakk. Blandingen av disse i en nøyaktig mengde av hver, skaper en rik smak som utvikler seg over tid og eksponerer over et bredt spekter av smaker, som varer over en periode på ca. førtifem minutter. Samtidig finner jeg et hint av single malt whisky i bakgrunnen, og det hadde en liten bit til det som jeg fant ganske godt. Whisky smaken varte omtrent i tjuefem minutter, før den begynner å avta, og etter en halv time kjente jeg at smaken blir sakte, og mer og mer salt, som gled over i smaken av røykfylt tobakk.

 Sammenlignet med andre merker av «single cut snus» som jeg har prøvd, fant jeg «Highland Single Cut» til å være mindre grov, og finere kuttet. I forhold til «Crafted Snus Whisky», fant jeg ut at smaken av «Highland Single Cut» har en mer effekt, fordi det er en løssnus, som munnen har en mer direkte kontakt med tobakkssmaken, i motsetning til en snusporsjon som virker som en liten buffer av smaksutgivelsen. Videre kan jeg si at snusen er ganske fuktig, og innen et minutt etter at jeg har satt en «Pris», begynner jeg å kjenne en sterk nikotin buzz, som jeg syntes var en hyggelig avslapning.

Posted in: Whisky SnusTags:
, , , , , , , , , ,

ADVARSEL: Denne tobakksvaren kan være helseskadelig og er avhengighetsskapende.