Skruf Sterk Porsjon

 

«Aromaen er veldig tilfredstillende»

Skruf Sterk Portion er en svensk snus laget av Skruf, en av mange i den legendariske Skruf serien. Snusen tilhører sterk kategorien, og porsjonene er av vanlig størrelse. Jeg kjennetegner gjerne Skruf med den klassiske tobakksmaken som også er min personlige favoritt. Den har også et tilskudd av bergamott, noe som gir snusen både sødme og en friskere smak. Med sine 10 mg nikotin pr porsjon er det definitivt ingen snus for nybegynnere da den kan bli noe intens.

Snusen ser veldig lite innbydende ut når du åpner boksen. Porsjonene ser veldig sammenpresset ut. Ofte blir det gjerne med flere porsjoner når du prøver å ta ut en, uten at dette trekker ned på selve smaksopplevelsen. Aromaen er veldig tilfredstillende, ren tobakk, men med en veldig søt eim i bakgrunn. Porsjonene er halvtørre, akkurat slik jeg vil at de skal være. Da tar det ikke fullt så lang tid før du kjenner smaken. Smaken av Skruf kan være vanskelig å beskrive, smaken av tobakk kommer rimelig fort, og den vedvarer. Etter 10 minutter kommer den søtlige ettersmaken, og den intense tobakksmaken avtar noe som gir meg den ultimate smakskombinasjonen.

Jeg har en porsjon ca 1 time om gangen, avhengig av fysisk aktivitet. Snusen vil da være gjennomvåt, uten noen særlig god smak. Legger du snusen ordentlig på plass, og ikke flytter på den drypper den overraskende lite sammenlignet med Skruf Xtra Sterk for eksempel. For min del er ikke denne snusen sterk nok til at jeg kjenner noe særlig til nikotinen, den gir heller ikke noe sviende følelse. Jeg har brukt denne snusen hver dag de siste 5 årene så jeg er nok noe tilvendt. Brukes både på jobb, og når jeg ellers er på farten. Parkert foran TV’en eller PC’en må det sterkere saker til. I min bok får denne snusen 10 av 10 da min snuskarriere startet med akkurat denne snusen. Hender dog av og til at jeg blir noe lei, da byttes den gjerne ut med en sterkere snus båds smak og styrkemessig.

Anbefales som sagt ikke til nybegynnere da den sparker relativt hardt hvis du har lite erfaring med snus. Kommer du derimot fra Skruf Original med et ønske om å prøve noe sterkere vil jeg absolutt anbefale at du prøver denne.


/ John

Posted in: Skruf snusTags:
, , , , , , , , , ,

Siberia Red White Dry

«Det tok ikke lang tid før jeg måtte krype til korset å kapitulere»

Jeg må innrømme at Siberia White Dry tok meg på sengen. Jeg smakte denne snusen første gang en lørdagsmorgen på tom mage. Jeg viste den skulle være sterk, men som en trofast snuser de siste 20 år tenkte jeg ikke mer over det. Det gikk nøyaktig tjue sekunder før jeg kjente at her er det mer krutt en hva jeg er vant med. Innen minuttet var gått var det en intense svie av nikotinet og jeg måtte sette meg ned for å ta en avgjørelse om jeg bare skulle spytte den ut. Det tok ikke lang tid før jeg måtte krype til korset å kapitulere, den måtte ut. Til vanlig ligger jeg på en boks i døgnet, noe som er helt på grensen når det gjelder hvor mye snus jeg kan bruke før jeg blir sår i munnen, denne snusen ville nok tippet meg langt over skulle jeg brukt den fast.

Jeg gjorde et nytt forsøk samme kveld etter inntak av en stor middag og et glass vin. Da funket den langt bedre og jeg fikk roen til å prøve den ut skikkelig. Jeg føler likevel at mintsmaken forsvinner og man sitter igjen med en kald og sviende følelse.  Man merker  veldig godt at den har et langt høyere nikotin innhold en vanlig snus og jeg ble søvning av den. Det at posene var helt tørre gjorde ihvertfall at den ikke avga noe spesielt med væske, noe som var bra.

Skulle jeg designet min egen snus med like høyt nikotin innhold ville jeg hatt fokus på varmere smaker. Det ville i mitt hodet gitt en mer avrundet følelse og kanskje passet for flere.

Er du vant til snus med høyt nikotin innhold kan dette gjerne være en snus som passer deg godt. For min del ble det for mye av det gode og ikke en snus jeg vil bruke mye av fremover.

Karakter 

Posted in: Siberia snusTags:
, , , , , ,

EPOK – Ice Cool Mint Slim Strong

«Effekten kommer øyeblikket den legges under leppa»

Epok Ice Cool Mint er en overraskende god snus. Den får oppmerksomheten min helt fra den friske smaken til den utrolig beroligende, langvarige effekten.

Det første som møter meg når jeg åpner boksen er den stikkende, friske lukten av mint, som også er svært merkbar under bruk. Hverken for mye eller for lite, og smaken fyller ganen like raskt som nikotinet blir merkbart.

Som etterkommer av den sterke konkurrenten Epok Mint, gir denne snusen et fantastisk inntrykk. Den presterer ett hakk bedre på alle måter. Smaken er super. Effekten kommer øyeblikket den legges under leppa og er deilig og langvarig. I tillegg kan snusen lett holdes under leppa i godt over en time.

Det skal også sies at Epok virkelig vet hvordan en porsjon skal fylles. De myke posene med akkurat passe mengde tobakk fyller leppa på en herlig og komfortabel måte, og gjør opplevelsen av Epok Ice Cool Mint helt utrolig.

Posted in: Epok snusTags:
, , , ,

Blå Løssnus

«fremhever tobakksmaken godt»

Blå løssnus vekker gamle minner!

Jeg trodde nesten ikke denne eksisterte lengre. Jeg husker tilbake til tiden når navnet var Petterøes No.1 og hvor godt jeg likte den. For meg har denne vært mystisk borte i mange år uten at jeg har skjønt grunnen til det. Dette er en løssnus som er helt på høyde med General, noe som igjen er min absolutte favorittsnus.

Blå løssnus har en smak det er vanskelig å definere og jeg kan ikke si annet en at den fremhever tobakksmaken godt og at den kanskje har et hint av sjokolade og mint. Det at den er relativt fuktig gjør det enkelt å forme den etter eget ønske og den sitter godt under leppa. For meg som ikke «baker» snusen er det enkelt å få med seg en ladning når man skal ha seg en pris. Det geniale er at fuktigheten heller ikke fører til at snusen renner og den blir liggende på sin plass nesten så lenge du vil. Jeg tar den som regel ut etter en time fordi mye av smaken er borte og ikke fordi den renner gjennom kjeften som noen av de andre fuktige løssnusene gjør.

Blå løssnus frigir smakene rett etter man legger den på plass, men følelsen er at den er mest smakfull etter fem minutter og inntil en time. Lukter man på snusen gir den assosiasjoner til når foreldrene mine røykte Petterøes Blå på starten av 2000 tallet og aromaen den avga rett etter den var fyrt opp, gode miner her J

En annen bra ting verdt å nevne er esken den er lagret i. Det at hele esken er i plastikk gjør at snusen holder seg fuktig noe lengre og at man ikke risikerer den løser seg opp hvis man er utendørs i regnvær.

Jeg skal i hvert fall bestille meg noen esker av denne og nyte gjennom sommeren.

Karakter 

Posted in: Blå SnusTags:
, , , ,

Skruf Fresh Sterk Slim White

«Lukt, smak og effekt er kombinert på en vakker måte»

Skruf Fresh Sterk Slim White 

Fresh!

Den nye varianten av Skruf Fresh er bare helt fantastisk, og fullfører det perfekte bildet av hvordan denne snusen bør være. Lukt, smak og effekt er kombinert på en vakker måte. Denne må prøves!

Skeptisk, men nysgjerrig åpnet jeg boksen, og lurte på om ny styrke kunne gi meg et nytt inntrykk av denne snusen. Den første overraskelsen jeg fikk var da jeg luktet oppi boksen og innså at mer enn forventet var nytt. Lukten av god mint, på en bakgrunn av tobakk var av en helt ny, uforventet dimensjon, og sammensetningen fikk meg til å se frem til å få prøve denne snusen.

Som forventet med Skruf Fresh var porsjonen god å håndtere, med en perfekt fit/fordeling under leppa. Effekten ble merkbar etter 5-10 minutter, og varte hele tiden mens jeg hadde den i. I løpet av de 2 timene jeg hadde den i, oppdaget jeg noe jeg ikke hadde forventet. Effekt og smak gikk som hånd i hanske, og ga en helt ny mening til ordet fresh.

Skruf Fresh (normal styrke) har for meg hatt for mye av den bittersøte smaken, og for lite effekt, mens Xtra Stark har hatt for lite smak, og for mye effekt.
Den nye Skruf Fresh Stark White er den perfekte mellomting, og balanser de ulike elementene på en behagelig måte. Dette er uten tvil en snus jeg vil utforske mer, og er en av mine nye favoritter.

Karakter: 

En sterk snus som holder det den lover. Den er Fresh og gir en god effekt etter bare kort tid. Den varer lenge, og smaken er god.

/Eivind

Posted in: Skruf snusTags:
, , , , ,

Oden’s Extreme Kola

 
«Jeg kan trygt anbefale denne snusen»

Jeg hadde mine tvil da jeg skulle teste ut en snus som baserer seg på lukt av Coca Cola å tenkte at det umulig kunne være en god kombinasjon. Der tok jeg feil! Med engang man åpner boksen kjenner man en relativ sterk lukt av Cola. Tar man en skikkelig magedrag kjenner man det river i nesen. Oden’s Extreme Kola har egentlig det jeg liker med snus som har høyt nikotininnhold, den gir en varmhetsfølelse og ikke den kalde svien jeg har opplevd ved testing av annen sterk snus.

Ved flere anledninger har jeg latt noen av kompisene mine smake, jeg ville ha en bekreftelse på at dette er en god snus og ikke en man blir lei etter en kort periode. Vi er alle enige om at dette er en snus vi kunne brukt mye av uten hverken å bli sår eller lei.

Den intense Cola lukten man kjenner blir god og mild når man får lagt den inn. Det er ikke en smak som overdøver de andre smakene og man kjenner et hint av både karamell og kanel. Dette understreker som nevnt tidligere den varmhetsfølelsen. Pågrunn av styrken kjenner man innen 30 sekunder at nikotinet gjør sitt inntog. Posene er relativt fuktige, noe som gjør at man kjenner smakene raskt, men likevel føler man ikke at snusen renner. Jeg har gjerne en pris inne mellom 30 – 60 minutter, denne beholder mye av smaken sin helt opp mot timen.

En annen finesse jeg likte godt med Odens Extreme Kola var selve lokket man legger brukte poser i. Det var hengslet på slik at den kan åpnes og lukkes uten at den taes helt av.

Jeg kan trygt anbefale denne snusen videre og kanskje bør akkurat denne snusen være din introduksjon til snus med høyt nikotininnhold.

Min vurdering 7 av 10.

Posted in: Odens snusTags:
, , , ,

Nick and Johnny Americana

«definitivt en snus som passer til alle anledninger»

Da var dagen kommet. Det var ikke hvilken som helst dag. Det var slutten på en lang arbeidsuke og fredag! Like viktig var det når jeg åpnet postkassen og oppdaget at det lå en boks Nick and Johnny Americana for test.

Jeg tok det nesten litt høytideligt og bestemte meg for å vente til fredagstacoen var fortært og ungene i seng. Jeg skulle virkelig fokusere og kjenne etter hvilke smaker som åpenbarte seg. Til og med ungene merket at far var ivrig med å få de i seng denne kvelden.

Da roen hadde senket seg plantet jeg meg dypt ned i godstolen med boksen i hånden. Jeg har egentlig et eget rituale når jeg åpner snusbokser, men denne bare rev jeg lokket av og stakk nesen inn. Jeg kjente umiddelbart noe jeg trodde var en blanding av kanel og chilli, men etter å ha lest meg opp så var det nok riktig at det var kanel og kirsebær som var hovedsmakene.

Jeg var litt skeptisk når det stod ″xtra strong″ på boksen, men det var ingenting å frykte. Nesten umiddelbart etter at den var plassert føltes det som dette var den snusen jeg har alltid brukt og nikotinet hjalp umiddelbart til å få på plass fredagspulsen. Smakene passet godt sammen og den fant seg godt til rette. Enda posene ikke var helt tørre opplevde jeg ikke at den rant noe og den gode smaken av kanel og kirsebær fikk man hver gang man rørte den med tungen. Det at posene ikke er helt tørre hjalp veldig til å frigi alle smakene på et tidlig tidspunkt. Tidligere når jeg har smakt andre typer fra Nick and Johnny har de etter mitt syn, de smakene som var tilsatt, vært alt for tydelig. Dette har ført til at jeg fort ble lei og ikke klarte å ha snusen inne mer en kort tid om gangen. Med Americana har de truffet veldig godt med både smakene og styrken de avgir.

Jeg fikk lagt godstolen godt bak og jeg lukket øynene mens jeg hørte gullrekka passere påTV’en i bakgrunnen. Fredagen føltes komplett. Jeg hadde den inne i nesten to timer uten at jeg merket noe ubehag med det.

Jeg brukte opp boksen gjennom helgen og fikk umiddelbart et savn når den var tom. Nick and Johnny Americana er definitivt en snus som passer til alle anledninger og en jeg vil legge inn i min portefølje å ta frem i tiden fremover.

Min vurdering er
/ Tor Erik

Posted in: Nick & JohnnyTags:
, , , ,

OMNI Peppermint Extra Sterk – All Hvit Porsjon

«minner mer om en god tyggegummi»

Omni peppermint er en ekstra sterk snus med kun hvit tobakk. Mini-porsjonene på 0.4g/pose er svært diskré, og lite synlige for andre. Både lukt og smak er god, men inntrykket jeg sitter igjen med lever ikke opp til forventnigene.

Snusboksen er pyntet med friske etiketter, og gir store forventninger. Innsiden av boksen er derimot ikke like overbevisende. De små, tørre posene føles som kaffefilter, og innholdet er knust tørt. Det lukter friskt, men føles feil.

Etter omtrent 15 minutter merker jeg at nikotinsuget gir seg, men effekten er svak og kortvarig. Porsjonen er liten og innholdsfattig, og finner ikke sin plass under leppa. Snus-opplevelsen er svak, og den lille posen gjør meg stadig mer oppmerksom på at noe ligger under leppa. Svært diskré for andre, men det er umulig å ignorere den.

Omni Peppermint Xtra Strong smaker godt og naturlig, men kan virke overdøvende for effekten. Snusen gir masse smak allerede etter 20 minutter, og blir bare mer og mer fyldig med tiden. Opplevelsen minner mer om en god tyggegummi enn en god snus.

Etter 30-45 minutter bestemmer jeg meg for at nok er nok, og tar den ut.
Dessverre skuffer snusen.

Karakter:

Smaken er god og naturlig, men effekten er svak og posen ligger ikke godt i leppa. Kan anbefales for deg som er ny med snus.

Posted in: Omni SnusTags:
, , , , ,

General Løs

«det er smaken av lykke»

De to viktigste dagene i livet ditt er dagen du ble født, og dagen du oppdager General løs!

Mitt første møte med snus var akkurat denne og ser man bort fra kaldsvetting, stjerner og følelsen av feiling første gangen. Ingen sammenligning forøvrig, oppdager man nytelsen en pris General løs gir deg.

For å understreke ytterligere kunne jeg dratt på med sammenligninger og klisjeer at hver gang er som den første vårsolen, mestringsfølelsen ved å gjennomføre et satt mål, den første snøen etter man fikk nytt akebrett til jul. Dette skal jeg altså ikke bruke tid på, det blir bare urettferdig mot snus generelt.

Den velkjente smaken slår inn nesten umiddelbart etter at den er plassert trygt under leppen. Jeg har faktisk vanskelig for å beskrive hva den smaker, annet en at det er smaken av lykke. Hadde noen sagt at det er kombinasjonen bergamott, te og tørket gress som løser verdensproblemer hadde jeg hatt mine tvil. En pris kan lett holdes over to timer, men vanlig brukstid for min del er mellom 30-60 minutter.

General løs passer best rett etter man har stått opp, etter hvilket som helst måltid, kaffepauser, en god film, etter fysisk fostring, på jobb, under ferie, den passer når som helst, hvor som helst.

Nå er jeg hverken ansatt eller mottar noen form for støtte fra Swedish Match, men for min smak er det ingen snus som er i nærheten av å kunne måle seg. Etter snart tyve år med snus kan jeg med hånden på hjertet si at dette er min 

Posted in: General snusTags:
, , , , , , ,

Møt Tor Erik

«jeg Bruker tomme snusbokser som markboks når man er på fisking»

Navn: Tor Erik Moan
Alder: 33

Nasjonalitet: Norsk

Hobbyer: Glad I friluftsliv, enten å være ute på jakt med kompisene eller være ute med barna. Følger med på fotball, RBK patriot.

Favorite Snus: General Løs. Det er den snusen jeg har vokst opp med og den eneste jeg ikke går lei etter lengre tids bruk.
Jeg elsker måten den får pulsen til å senke seg i en hektisk hverdag samt at det meste av utfordringer kan løses hvis man tar seg en snus og tenker litt over ting. Det sies at man kan ikke måle lykke, men jeg vil påstå jeg kommer ganske nærme ved å innta en general løs etter en god middag mens man lar roen senke seg.

Min første snus-opplevelse: Sammen med en kamerat stjal vi snus fra min far. Vi løp til skogs før vi turte å legge den inn. Vi hadde aldri prøvd tidliger og vi fikk oss litt av en karusell. Jeg husker vi lå rett ut på marken og bare stirret opp i himmelen. Det var en følelse vi aldri hadde opplevd tidligere og et av de sterkeste minnene fra tenårene. Vi var begge nettopp fylt tretten år.

Beste Life-hack: Bruker tomme snusbokser som markboks når man er på fisking

 

Favoritt quote: “Vi får være som vi er når vi ikke vart som vi skulle”

Posted in: General snus, Møt våre snus medlemmerTags:
, , , , ,

ADVARSEL: Denne tobakksvaren kan være helseskadelig og er avhengighetsskapende.